تابلو برق مشاعات (GDB)
تابلو مشاعات (تابلوی عمومی) تابلویی است که برای تغذیه برق قسمتی از ساختمان که همۀ ساکنین مجتمع مسکونی از آن به صورت مشترک استفاده می کنند؛ طراحی می شود.
عموماً به فضای مشترک قابل استفاده برای همگان، مشاع گفته می شود که نمونه هایی از آن شامل دستگاه راه پله، پارکینگ، پشت بام و حیاط است. تابلو مشاع باید در محلی نصب شود که قابل دسترس باشد.
این تابلو که باید برای همه در دسترس باشد اغلب در پیلوت نصب می شود. در نقشه ها این تابلو را با GP نمایش می دهند. سیستم های آنتن مرکزی، آیفون، اعلام حریق، موتورخانه و آسانسور نیز از این تابلو تغذیه می شوند.
جهت ساخت تابلو ابتدا باید برآورد خط، انجام و طبق آن نقشه مدارهای تابلوی مشاع به سازنده تابلو ارائه شود. برآورد خط به معنای شمارش تعداد مدار لازم (روشنایی، پمپ آب، آیفون و …) برای مشاع است.
تابلوی مشاع دارای 13 خط است. پس از مرحله برآورد خط و آماده شدن تابلو، باید فریم تابلو بر روی دیوار نصب شود. در صورتی که دیوار مذکور، دارای محیط گچ خور باشد (که معمولاً گچ خور نیست)، به راحتی توسط گچ محکم می شود در غیر این صورت باید به وسیله ساپورت محکم شود. پس از نصب تابلو، لوله گذاری به تعداد خط زیر فریم اجرا می شود و سپس لوله ها به اندازه مفید بریده یا به اصطلاح کف بر می شوند.
پس از اتمام مرحله نازک کاری ساختمان، سیم کشی و کابل کشی اصلی و نهایتاً سربندی تابلو انجام می شود.
در اصل برای ورودی تابلوی مشاعات یک کلید مینیاتوری و هادی سه فاز مناسب بر اساس مصرف تابلو در نظر گرفته می شود. سه سیم مربوط به سه فاز، وارد کلید مینیاتوری سه فاز می شود. خروجی کلید مینیاتوری سه فاز، سه قسمت تابلو را تغذیه می کند.
یک خروجی جهت تغذیه فیوز شیشه ای 2 آمپری است که محافظی برای چراغ های سیگنال می باشد. هر فاز به یک چراغ سیگنال و سر دیگر لامپ ها به یکدیگر و به نول متصل می شود.
خروجی دوم جهت تغذیه پمپ آتش نشانی است که جهت حفاظت اتصال کوتاه و اضافه بار آن، ابتدا به یک کلید مینیاتوری متصل و سپس وارد پمپ می شود.
خروجی سوم جهت تغذیه دیگر مدارات استفاده می شود که ابتدا وارد یک RCD می شود و سپس با توجه به رعایت تعادل بار در فازها، دیگر مدارات قسمت مشاع تغذیه می شوند و باید برچسب، نام فاز در کنار هر خط مشخص شود. جهت تغذیه مدارات مشاع در خروجی سوم از رابط مینیاتوری سه فاز استفاده می شود.