لوگوی فروشگاه تکنیک مدرن

No products in the cart.

Return To Shop

مراحل نصب تابلو برق

مراحل نصب تابلو برق

مراحل نصب تابلو برق : به محفظه‌ای که برای کنترل تجهیزات الکتریکی به کار گرفته می‌شود تابلو برق می‌گویند. تابلو برق انواع گوناگونی دارد از جمله تابلو برق صنعتی، تابلو برق ساختمانی، تابلو برق حفاظ کنترلی، تابلو سلول ریتال و… برای نصب تابلو برق بر روی دیوار باید مراحل زیر را اجرا کرد. نخست باید مکان استفاده برای تابلو برق را بررسی کرد و طبق بررسی صورت گرفته از تابلو برق‌های IP یا بدون IP استفاده نمود.

استاندارد IP، میزان حفاظت از تجهیزات در برابر ذرات جامد و رطوبت را بیان می‌کند. این حفاظت با یک عدد دو رقمی مشخص می‌شود؛ عدد اول میزان محافظت در برابر ورود ذرات خارجی جامد و عدد دوم میزان محافظت در برابر رطوبت را بیان می‌کند. رقم اول بین 0 تا 6 و رقم دوم بین 0 تا 8 است، هر چه این رقم‌ها بیش‌تر باشد حفاظت بالاتر است.

انواع روش نصب تابلو برق

با توجه به نوع دیوارها و بزرگی یا کوچکی مجموعه می‌توانیم از نوع توکار یا روکار استفاده نماییم. محل نصب ثابت و مشخصی برای تابلو برق روکار یا اسکلت تابلویی روکار وجود ندارد، می‌تواند بر روی دیوار نصب شود و بدنه‌ی این تابلو به‌ صورت کامل قابل‌ رؤیت است.

در مورد تابلو برق توکار و یا اسکلت تابلویی توکار باید گفت که قبل از به‌ کارگیری این مدل لازم و ضروری است که محل نصب تابلو برق با توجه به سایز و اندازه‌ی تابلو در درون دیوار آماده شود. بدنه‌ی کلی این تابلو قابل ‌رؤیت نیست و در درون دیوار جای ‌داده می‌شود و تنها درب تابلو است که قابل ‌دیدن است.

با توجه به وزن و ضخامت تابلو در صورتی ‌که از جنس فلز باشد، حائز اهمیت است؛ زیرا باید ابزارهای مورد نیاز جهت نصب فراهم گردد. جهت و سمت باز شدن درب تابلو مهم است و حداقل فضای باز در مقابل درب تابلو باید به‌ گونه‌ای باشد که با زاویه‌ی 90 به‌ آسانی درب تابلوی برق باز شود. اجزاء و قطعاتی که درون تابلو برق ساختمانی و تابلو برق صنعتی نصب می‌گردند، باید مورد توجه قرار داده شوند.

کلیدها، محافظ‌های جان و فیوزهای مینیاتوری بر روی ریل‌های مخصوص که درون تابلو برق قرار دارند، نصب شده و دلیل نصب این تجهیزات جلوگیری از وارد شدن شوک الکتریکی به افراد است. در هنگام بروز مشکلات این تجهیزات از دسترس افراد خارج گردیده و تنها افراد متخصص می‌توانند به آن دسترسی پیدا کنند.

مراحل نصب تابلو برق

بهترین روش نصب تابلو برق

🟡 همه‌ی قطعات تابلوهای ایستایی سلولی مانند تابلو برق سلولی ریتال باید به شکل پیچ و مهره‌ای بوده و فاصله‌ی مقطع شینه‌ها باید به نحوی باشد که در زمان اتصال کوتاه تابلو آسیب نبیند و آتش‌سوزی ایجاد نشود.

🟡 تابلوهای ایستایی باید به شکل سلول‌های جداگانه تولید شود و سپس به یکدیگر پیچ و مهره گردند.

🟡 ضخامت، نوع و رنگ تابلو باید بر طبق استاندارد باشد.

🟡 داشتن فریم جداگانه به‌عنوان پایه برای تابلوهای بارانی نیاز است.

🟡 اتاقک یا اتاق پست باید به نحوی طراحی شود که آب‌های سطحی مثل سیل به تابلوهای برق ضرر نرساند.

🟡 محل نگهداری تابلو برق به شکلی باشد که آن‌ها را از زنگ‌زدگی و گرد و خاک محافظت کند.

🟡 ابعاد تابلوها باید ازنظر فنی و زیبایی متناسب باشد.

11 نکته طلایی نصب تابلو برق

برای نصب تابلو برق باید به نکات زیر توجه نمود:

☑️ اولین مرحله این است که نقشه‌ی تابلو برق آماده باشد؛ که شامل محل جای‌گیری قطعات و همچنین طریقه‌ی اتصال الکتریکی آن‌ها است.

☑️ روال کار قطعات مختلف در هر توالی باید مورد توجه قرار گیرد به‌ عنوان ‌مثال کلیدهای محافظ جان در یک خط و کلیدهای مینیاتوری در خط دیگر باشد.

☑️ مکان لازم و کافی برای قطعات و عبور سیم‌ها ایجاد شود.

☑️ برای کابل ورودی و خروجی ریل در نظر گرفته شود؛ جهت اجرای بست کابل.

☑️ لازم است که در ابتدا و در انتهای همه‌ی سیم و کابل‌ها شماره‌ گذاری انجام شود.

☑️ ترمینال‌ها دارای شماره‌ی سیم مخصوص به خود باشند و لازم است با شماره‌های روی نقشه دقیقاً تطابق داشته باشند.

☑️ مقره‌ها باید جریان مجاز اتصال کوتاه را تحمل نمایند.

☑️ بر اساس درجه حرارت محیط ضخامت شینه‌ها ازنظر جریان مجاز محاسبه گردیده و پس از مشخص شدن سطح مقطع ضریب 1.2 اعمال شود.

☑️ فاصله‌ی استاندارد بین قطعات در ترمینال‌ها رعایت شود.

☑️ از فیوز مناسب برای چراغ‌های سیگنال استفاده گردد.

☑️ حداقل فاصله ی بین تابلوی برق و موانع باید حین نصب‌ کردن تابلو برق ولتاژ پایین توسط کارخانه‌ی تولیدی مد نظر قرار داده شود؛ باید موقع برنامه‌ریزی نیازهای فضایی مورد توجه قرار گیرد.

نتیجه گیری 📑

به محفظه ای که برای کنترل تجهیزات الکتریکی استفاده می شود تابلو برق می گویند تابلو برق انواع مختلفی دارد که و یکی از موضوعات بسیار مهم در زمینه تابلو برق شیوه نصب آن است روش نصب تابلو برق نیز غالبا بسته به نوع جنس، ضخامت و مدل آن با یکدیگر تفاوت چندانی ندارد. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در حوزه مراحل نصب تابلو برق با کارشناسان ما در تکنیک مدرن تماس بگیرید. شما همچنین می توانید نظرات و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

بروزرسانی 18.07.00

0
دیدگاه‌های نوشته

*
*